NL FR

Een website bouwen: wat kost dat juist?

  • Website

Je wil aan de slag met een nieuwe website voor je immokantoor, maar je hebt geen idee van het prijskaartje dat daaraan vasthangt? We bekijken het samen.

BlogPicture

Wat moet er in jouw vastgoedwebsite zitten?

Om alles voor jouw vastgoedkantoor eenvoudig te laten verlopen, is het belangrijk dat er een goede integratie van je vastgoedsoftware is. Zo voorkom je problemen met het online plaatsen van panden. Werk je niet met een vastgoedsoftware? Zorg er dan voor dat het online plaatsen van panden zo eenvoudig mogelijk is. Daarnaast voorzie je best ook een mobiele versie van je website. Dat zorgt ervoor dat je klanten je ook via hun smartphone kunnen terugvinden. Zorg zeker ook voor een SEO-optimalisatie, daarmee komen mogelijke klanten sneller op jouw website terecht.

 

Hoe ga je te werk?

Eerst en vooral dien je uit te maken of je je website zelf wil bouwen of dat je die door iemand anders laat bouwen.

 

Volledige ondersteuning door een CMS-systeem

Als je zelf aan de slag wil, kan je best even uitzoeken wat er voor jou het handigst is. Zo zijn er verschillende programma’s – CMS-systemen - die voor jou eenvoudig een website aanmaken. Wix is daar een van de bekendste voorbeelden van. Houd er wel rekening mee dat zulke systemen zelden gespecialiseerd zijn in het bouwen van vastgoedwebsites. Zo zal een integratie met je vastgoedsoftware misschien niet altijd even vlot verlopen en zijn de verschillende designs niet toepasbaar voor een vastgoedwebsite. Bij zulke systemen leg je gemiddeld 5,50 tot 100 euro per maand neer voor het gebruik van je website.

 

Iets meer vrijheid?

Voel je je al iets meer thuis in de websitewereld? Dan kan je ook zelf aan de slag gaan. Zo zijn er opties zoals Wordpress waar je met verschillende templates en designs aan de slag kan en die kan invullen naar jouw smaak. Die templates – waarvoor je meestal een bedrag per jaar betaalt – kunnen veel verschillen op vlak van prijs. Zo zijn er gratis templates, maar ook templates waarvoor je maar liefst €45.000 neerlegt. Naast die templates betaal je vaak ook nog voor het systeem dat die templates beschikbaar stelt. Die kost kan oplopen van zo’n €25 per jaar tot duizenden euro’s.

Bij zulke systemen betaal je best ook voor bepaalde plug-ins om je website goed te laten lopen op vlak van bijvoorbeeld SEO. Ook daar kan de prijs enorm oplopen. Houd er hier ook rekening mee dat zulke systemen zelden gespecialiseerd zijn in vastgoedwebsites en dat het kan dat je helemaal verloren loopt in de ingewikkelde widgets, vastgoedsoftwares en designs.

 

Eenvoudig te werk via Zabun

Wil je het eenvoudig houden? Dan kan je je website door een derde partij laten bouwen. De prijs is hier natuurlijk afhankelijk van de maker zelf en hoeveel tijd die in het maken van jouw website steekt. Je zoekt best iemand die gespecialiseerd is in het bouwen van vastgoedwebsites en dus ervaring heeft met het integreren van vastgoedsoftwares en SEO-optimalisatie voor vastgoedwebsites.

Wist je dat we dat bij Zabun ook voor jou kunnen doen? Zabun is immers al zo’n 20 jaar expert in vastgoedsoftwares, waarvan we al meer dan 10 jaar ervaring hebben met het bouwen van websites. Als je gebruik maakt van de Zabun software betaal je een eenmalige opstartkost van €600. Ons team dat boordevol ervaring zit, weet heel goed welke tips en tricks noodzakelijk zijn om je website goed te laten draaien. Je hoeft je dus absoluut geen zorgen te maken over bijvoorbeeld de integratie van je vastgoedsoftware. Daarnaast kan je kiezen uit verschillende thema’s zodat je vastgoedwebsite uiteindelijk de uitstraling heeft die jij wil. Onze accountmanagers staan steeds voor je klaar om je zo goed mogelijk te begeleiden bij iedere stap. Ook krijg je, als je dat wil, alle nodige informatie en een opleiding over hoe je je website eenvoudig zelf kan aanpassen eens die live staat. Gemakkelijk toch?