NL FR

Zabun neemt Skarabee over en wordt de grootste aanbieder van vastgoedsoftware in België.

Waregem, 25 oktober 2023 – Zabun, toonaangevende speler in vastgoedsoftware, -websites en -tools, neemt haar sectorgenoot Skarabee over. Skarabee biedt innovatieve vastgoedsoftware en websites aan makelaarskantoren in de Benelux en Frankrijk. Dankzij de overname versterkt Zabun haar marktleiderspositie op de Vlaamse markt en wordt daarbij de grootste aanbieder van vastgoedsoftware in België. Door de overname betreedt Zabun voor het eerst de Nederlandse en Franse markt. Skarabee wordt door Zabun toegevoegd aan de Zimmo Group, op haar beurt een 100% dochteronderneming van Mediahuis.

BlogPicture

Sterk complementaire merken

Zabun biedt krachtige inkoop-, verkoop- en marketingtools, alsook gespecialiseerde software aan met als doel het werk van kleine tot middelgrote vastgoedkantoren te automatiseren en verlichten. Naast software en tools is Zabun al jarenlang gespecialiseerd in het maken van vastgoedwebsites. Zabun versterkt zich nu met Skarabee dat de bevoorrechte partner is voor tal van grote vastgoedondernemingen in de Benelux en Frankrijk met zijn op maat gemaakte crm-, software- en weboplossingen. “Door de overname ontstaat een krachtige combinatie van complementair sterke merken,” aldus Jos Loeckx, CEO en oprichter van Skarabee die zich nu gaat focussen op andere projecten: “Skarabee en Zabun vullen elkaar mooi aan: beide techbedrijven zijn uiterst servicegericht, hebben een geweldig gevoel voor design en streven constant naar innovatie.”

 

Zabun 360, powered by Skarabee

Yves Vanderveken, Business Director Zimmo Group, beaamt: Het team achter Skarabee slaagde erin om het CRM softwarepakket de afgelopen jaren te laten uitgroeien tot het neusje van de zalm in de vastgoedmarkt omwille van het innovatieve en uiterst veelzijdige karakter. Dit, in combinatie met het gebruiksgemak en de flexibiliteit van Zabun, stelt ons in staat zowel de kleine als de grote vastgoedkantoren van de beste oplossing te voorzien. Onze klanten zullen profiteren van de gecombineerde expertise en het meest uitgebreide aanbod.” De twee gevestigde waarden bundelen hun krachten meteen en maken dit duidelijk door een geïntegreerde nieuwe productnaam: Zabun 360, powered by Skarabee.

 

Internationale ambities

De proptech markt is een snel evoluerende markt, waar ook schaaleffecten steeds belangrijker worden om concurrerend te blijven. Ook daarom is de overname van Skarabee zo een interessante stap. Skarabee wordt door Zabun toegevoegd aan de Zimmo Group, vooral gekend van het gelijknamige vastgoedplatform zimmo.be. Yves Vanderveken, Business Director: “Skarabee’s activiteiten in Nederland, Luxemburg en Frankrijk passen in onze internationale expansiestrategie. Zo kunnen we een nóg beter antwoord bieden op de vragen en noden van de vastgoedmakelaar.” Het volledige team blijft aan boord en zal vanuit een nieuwe vestiging in Waregem de software verder uitbouwen.

 

Over Zimmo Group

Zimmo bv is de 360°-partner voor de huizenzoeker en de vastgoedprofessional in België en Nederland. Met een uitgebreid aantal merken ambiëren we innovatieve producten en vastgoed gerelateerde oplossingen en diensten te bieden aan particulieren, vastgoedmakelaars, projectontwikkelaars en notarissen. Onze digitale marktplaatsen Zimmo, ImmoProxio en Jaap voorzien maandelijks meer dan 8,8 miljoen bezoekers van het meest recente vastgoedaanbod. Dit aanbod en transparante informatie over kopen van en investeren in vastgoed brengen we ook off- en online in de nieuwstitels van Mediahuis. Naast de media-activiteiten biedt Zimmo Group - onder de merknaam Zabun - een complete CRM-software, businesstools voor de aan- en verkoop aan en bouwt ze websites voor de vastgoedprofessional. Zimmo bv is 100% dochteronderneming van Mediahuis NV.