NL FR

5 tips om na de vakantie een vliegende start te nemen

Het einde van de vakantie nadert met rasse schreden. Maar tijdens de laatste weken van die vakantie kan je best het najaar van jouw vastgoedkantoor al goed voorbereiden. We geven daarvoor alvast enkele praktische tips mee.

BlogPicture

Update je klantenlijst

Als vastgoedmakelaar ben je altijd bezig: panden bezoeken, met potentiële klanten spreken, compromissen tekenen, vragen beantwoorden… Het brengt veel variatie in de job. Daarnaast blijft het belangrijk om ook bezig te zijn met zaken die je later veel tijd kunnen besparen. Eén zo’n werkje is het up-to-date houden van je klantenlijst. Het einde van de vakantieperiode is daar uiterst geschikt voor doordat mensen bijvoorbeeld verhuizen of andere e-mailadressen krijgen en je zeker geen contact met hen wil verliezen. Het gebruik van een CRM zoals Zabun kan je hier makkelijk bij helpen.

 

Denk aan een communicatiecampagne voor september

Klanten die mogelijks met jou in zee willen gaan, hebben daar tijdens hun vakantie zeker verder over nagedacht. Nu de vakantie bijna voorbij is, is het een goed moment om hen echt over de streep te trekken. Laat verkopers weten dat je klaar bent om hun woning te verkopen en maak aan kandidaat-kopers duidelijk dat je niet stil hebt gezeten tijdens de vakantie. Je kan een communicatiecampagne onder andere plannen door je prospects een persoonlijke mail te sturen, je content voor sociale media klaar te zetten en je Google Bedrijfsprofiel up-to-date te houden.

 

Communiceer over zomerse successen

Ook gedurende de zomermaanden heeft je kantoor ongetwijfeld indrukwekkende verkopen gerealiseerd. Geef deze successen de aandacht die ze verdienen door te putten uit getuigenissen van tevreden verkopers en blije kopers. Maak gebruik van je website, sociale mediaplatforms en nieuwsbrief om de schijnwerpers te richten op deze zonnige triomfen.

 

Geef wat aandacht aan je website

Tegelijkertijd is het einde van augustus een perfect moment om een kritische blik te werpen op je website. Is alle informatie nog actueel en relevant, inclusief je SEO? Misschien is het tevens tijd om nieuwe en boeiende content te ontwikkelen.

 

Bereid de komende maanden voor

Zet de toon voor het najaar door een planning op te stellen voor de activiteiten van je vastgoedkantoor. Dit kan tijdens een teambuilding of een kick-off meeting voor je medewerkers. Grijp deze gelegenheid aan om de reeds behaalde successen te delen met je team en iedereen een extra dosis motivatie te geven. Op deze manier zorg je voor een krachtige start en een naadloze overgang naar de volgende maanden.